Ледени импресии 2

13.01.2012

Странно, до преди малко повече от година не харесвах ледените форми. Не обичах да снимам замръзнали водопади, въпреки че именно водопадите са най-любимата ми тема за снимане. Ноо, това се промени. Не зная какво ми стана, но изведнъж се влюбих в ледените форми.

Намерих мъничка пролука в натоварения график и рано сутринта по тъмно изхвърчах към Бистрица. Идеята беше главно за кратка разходчица и междувременно ако има нещо интересно покрай реката да щракна някоя и друга снимка.

С изгрева тръгнах нагоре по пътеката към резервата. Дърветата бяха отрупани със сняг и по-малките се превиваха на две под тежестта му, а на места реката почти се скриваше под бялата си завивка.

По пътя нагоре видях и една много интересна чешмичка. Под струята й водата беше замръзнала в един много интересен конус. В сърцевината му беше останала малка тръбичка, през която водата продължаваше да тече.

Поради ранният час, гората все още не беше огряна от ниското слънце и светлината наоколо беше студена, придавайки на снега и леда невероятни синкави нюанси! Просто перфектно за подобен вид снимки!

Снимайки леда, бях изпаднал в някаква нирвана. Имах чувството че времето е спряло и сякаш всичко наоколо е замръзнало…. ъъъ, то си беше замръзнало де, но ме разбрахте какво имам предвид :)

Всичко край реката беше във висулки, драперии и каквито се сетите други форми. На следващата снимка формите на преден план наподобяват на маховите пера на птица (онези големите по края на крилата).

За съжаление обаче времето течеше и не разполагах с много останало. Тичах постоянно в опит да уловя колкото може повече форми и снимах от най-различни приклекнали или нагъзени пози. За една снимка направих и глупостта да потопя статива в реката, след което краката му замръзнаха и не можеха да се приберат.

Притиснат от времето, не един път си казвах „хайде за днес толкова”, но точно в момента, в който прибирах фотоапарата, углеждах поредната интересна абстракция, която сърце не ми даваше да пропусна. Снимах като обезумял. Най-накрая, след поредното заканване, успях да направя последната си снимка. Имах желание за още много, но тази толкова ми хареса, че ми даде спокойствие да си прибера нещата и да се прибера навреме за другите задачи.

Все пак има още доста докато зимата си отиде, тъй че все ще намеря отново време за поредната порция ледени импресии.

4 мнения за “Ледени импресии 2

  1. Това са може би едни от най- добрите снимки направени на заледена вода, която както се е стичала и така е замръзнала.Получили са се фантастични фигурки, на едната снимка все едно с пръсти подредени един до друг.Като ги гледам и зимата започва да ми харесва малко повече отколкото до сега хахаха Когато всичко около теб е замръзнало няма как да не се почувстваш че си в някаква приказка, в която си заобиколен само с лед и всякакви причудливи форми.Ще очакваме още подобни снимки или както казвам тема с продължение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s