Ледена приказка край Враца

13.01.2019

След този смразяващ уикенд, който ни припомни, че все още е зима, се присетих, че имам няколко снимки от мразовития януари, които чакат своята публикация в блога. Затова няма да се мотая повече и ще Ви разкажа тяхната история.

Една прекрасна неделя се надигнахме с Асен и Радо да разкършим кокалите и да се разходим до Врачанския балкан и по-конкретно до Кобилини стени. Разходката беше чудна, снега дълбок, но от мъглата и хапещия вятър не видяхме почни нищо. Тъй като все още ме държеше еуфорията от снимките на замръзналите язовири край Панчарево и Пасарел, предложих да отидем до язовир Дъбника, който се намира точно до околовръстното на Враца. От брега леда не изглеждаше толкова впечатляващ, но в момента, в който вдигнах дрона във въздуха…

DJI Mavic 2 Pro
28 mm, iso 200, f/2.8, 1/8 сек.

Ледената повърхност на язовира беше изрисувана с безброй невероятни абстрактни картини! Дори не знаех от къде да започна! Дронът виждаше толкова много неща! Просто трябваше да позволя на въображението си да се развихри!

DJI Mavic 2 Pro
28 mm, iso 100, f/2.8, 1/13 сек.

Тук някакво анимационно бебе чудовище (като онези от Хотел Трансилвания) си играе с топка. Още е малко и глупаво, всичко на този свят му е ново и се радва на всяко едно движение.

DJI Mavic 2 Pro
28 mm, iso 100, f/2.8, 1/8 сек.

A тук можем да наблюдаваме Големия взрив – чудовищната експлозия създала Вселената такава, каквато я познаваме. Взривната вълна от ослепителна бяла светлина, сътворена от мрака на Нищото, препуска с немислима скорост, разширявайки границите на всичко, което съществува.

DJI Mavic 2 Pro
28 mm, iso 100, f/2.8, 1/8 сек.

А това е гигантска стъпка, оставена от някой великан. Съдейки по размера ѝ (около 10 метра), този великан трябва да е бил поне 70 метра висок!

Накъдето и да се обърнеш, форми и образи те заливат отвсякъде. Дори на ръба на това чудно художествено платно, брега продължава да рисува свои картини.

DJI Mavic 2 Pro
28 mm, iso 200, f/2.8, 1/8 сек.

Настъпващия мрак и умиращата батерия ме отскубнаха от този магичен свят. В момента, в който приземих дрона обаче, градът светна. Нямаше как да пропусна това. Сложих нова батерия в дрона и го пратих за една последна снимка, с която да се опитам да уловя цялата магия на едно място! А какъв по-добър начин за това, от една 360-градусова панорама!

DJI Mavic 2 Pro
iso 1600, f/2.8, 1/2 сек.
360° панорама от 26 кадъра на 28 mm
лек кроп

Какъв ден само! Прекрасна разходка в планината – наслада за тялото и сетивата, а след това тази невероятна сцена за снимане – наслада за очите и душата!

 

 

Още мои снимки може да намерите на Facebook страницата ми.

Коментирайте и споделяйте на воля :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s